Alu okna

rolete

Izkoristite našo ponudbo ALU oken. Odlična, kvalitetna aluminijasta okna, ki poskrbijo za ustrezno izolacijo vašega doma.

Ohranite dom topel pozimi in hladen poleti s kvalitetno dvojno zasteklitvijo in možnejšo strukturo v primerjavi z PVC okni.


S pomočjo našega konfiguratorja lahko z nekaj kliki prav tako ustvarite svoje Alu okno po vaših željah in takoj dobite vizualen predogled.


External link opens in new tab or windowZaženi konfiguratorZaženi konfigurator


Zakaj so alu okna najboljša izbira?


Zadnje čase so aluminijasta okna pogosta izbira, predvsem za novejše stavbe. Kupci se zanje odločajo predvsem zaradi kvalitete, ki ga nudi ta material. Ker so alu okna zelo odporna na neugodne vremenske razmere, je njihova življenska doba zelo dolga.


Prav tako pa so alu okna visoko toplotno izolativna. To pomeni, da boste z vgradnjo oken iz aluminija, privarčevali na energiji za ogrevanje. V poletnih mesecih pa vam bodo ALU okna pomagala ohranjati nižje temperature v notranjosti doma.


Niso pa ta okna samo dobro toplotno izolativna, ampak poskrbijo tudi za zvočno izolacijo. To veliko pomeni še posebej tistim, ki imate radi svoj mir, saj se boste z zaprtim oknom izognili hrupu iz okolice in ostalim motečim dejavnikom. Tako boste lahko poleti uživali na hladnem brez, da bi vas nerviral hrup pred hišo. Če pa boste v aluminijaste okvirje dodali še drug izolacijski material, pa bo za izolacijo še bolj poskrbljeno.


Aluminijasta okna so trdna in stabilna, kar pomeni, da nudijo visoko protivlomno zaščito, prav tako pa uspešno kljubujejo tudi ognju in vodi. Zaradi izredne stabilnosti so taka okna primerna za vse vrste objektov, tudi tam, kjer ste si zamislili večje steklene površine oziroma panoramsko steno.


ALU okna v primerjavi z ostalimi okni


Leseni okenski okvirji: ker spada les med obnovljive vire, so lesena okna okolju prijazna. Še posebej se za lesene okvirje odločajo ljudje, ki živijo v bližini narave, saj se tako njihov dom bolj zlije z okolico. Da bi dosegli čim daljšo življenjsko dobo lesenih oken, jih je treba ustrezno negovati s premazi in laki. Čeprav so dokaj visoko izolativna, pa niso dobro odporna na neugodne vremenske razmere. Šele z ustrezno zaščito boste dosegli, da se bo lesen okvir uprl dežju in mrazu. Glede na kvaliteto, ki jo nudijo, je cena relativno visoka.


PVC okna: so trpežni in enostavni za vzdrževanje. Kar pomeni, da ne potrebujejo nobene nege, dovolj je, da jih redno obrišete z mokro krpo. Agresivna čistila niso dovoljena, saj lahko poškodujejo površje. Ker je PVC lahek in prilagodljiv material, je PVC okenski okvir možno izdelati v skoraj vseh oblikah. Primeren je tudi za izdelavo zelo velikih okenskih površin. Prav tako PVC okna nudijo visoko toplotno in zvočno izolacijo. Glede na kvaliteto, je cena ugodna.


ALU okna: zadnje čase so pogosta izbira pri vgradnji v novejše stavbe. Kvaliteten material, ki nudi visoko stopnjo izolativnosti in varnosti, je bil dolgo časa podcenjen. Res, da je malce dražji od ostalih materialov, iz katerih izdelujejo okna, vendar je cena primerljiva s kvaliteto. Alu okna ne potrebujejo posebnega vzdrževanja in čiščenja, hkrati pa imajo dolgo življenjsko dobo.


ALU v kombinaciji z drugimi materiali: tako lesena, kot PVC okna, se lahko kombinirajo z aluminijem. Enako velja za PVC vrata in alu vrata. Oknu je tako dodana vrednost, saj se pozitivne lastnosti lesa in PVC združijo z estetskim videzom aluminija. Leseno ali PVC okno, ki je pokrito z aluminijasto masko, ima boljše izolacijske lastnosti, hkrati pa je okenski okvir bolj zaščiten pred neugodnimi vremenskimi vplivi.


Vsi materiali, iz katerih izdelujejo okna, imajo pozitivne in negativne lastnosti, katera so prava za vas, pa je odvisno od vaših želja in potreb. Da se boste lažje odločili, si lahko pomagate s spletnim orodjem – konfigurator oken.Enostavno vzdrževanje ALU okenKer je aluminij zelo trpežen material, hkrati pa je zelo odporen na neugodne vremenske razmere, je vzdrževanje alu oken zelo enostavno. Ker ta material z leti ne rjavi in niti ne izgublja barve, ni potrebna posebna nega. Dovolj bo že, če boste okna nekajkrat na leto očistili z vodo, oziroma z blago milnico. Prav tako, pa aluminijasta okna ne potrebujejo nobenih zaščitnih premazov, oziroma lakov, tako, da v primerjavi z lesenimi privarčujete tudi pri vzdrževanju.


Enostavna montaža ALU oken in dolgoletna kakovost


Aluminij omogoča konstrukcijo močnih oken brez težkih materialov. Zato so ALU okna iz naše ponudbe lahka in enostavna za montažo. Kvalitetna in pravilna montaža je ključna, da bodo okna opravljala svojo funkcijo, hkrati pa bodo imela dolgo življenjsko dobo. Naši monterji z dolgoletnimi izkušnjami in veliko mero natančnosti, bodo poskrbeli, da bodo vaša okna montirana hitro in po vseh standardih.


Če boste izbrali aluminijasta okna boste prihranili na energiji in denarju. ALU okna iz naše ponudbe so kvalitetna, z dvojno zasteklitvijo, kar omogoča visoko toplotno izolacijo. Tako bo vaš dom poleti hladen, pozimi pa topel. S tem pa boste tudi prihranili na stroških za energijo, saj ne bo neželjenih toplotnih izgub.


Alu okna osvobodijo vaš stil

Aluminij je tudi izjemno prilagodljiv material, ki zdrži montažo večjih površin stekla. Zato priporočamo ALU stekla kadar ostekljujete večje površine, površine z neklasičnimi koti in moderne hiše, kjer sta svetloba in dizajn ključnega pomena.


Da so za zasteklitev večjih površin najbolj primerna ALU okna, pričajo njihove pozitivne lastnosti. Zaradi izredne stabilnosti in enostavnega vzdrževanaj so v tem primeru najboljša izbira. Prav tako, pa so ALU okna dobra izbira, če želite svojemu domu podariti lep estetski videz. Poleg dovršenega stila, ki ga omogočajo ALU okna v vašem domu, pa boste z njimi tudi varni.


Kvaliteta in trpežnost materiala poskrbita, da okna iz aluminija nudijo visoko zaščito pred vsiljivci, hkrati pa ne boste imeli dela z vzdrževanjem. Dolga življenska doba bo poskrbela,da boste z nakupom ALU oken zadovoljni dolgo let.